Allerførst så lad os lukke den gamle skrøne om at akupunktur handler om at tro på det. Akupunktur er en veldokumenteret
behandlingsmetode, som oprindeligt stammer fra Østen, men som i de senere år også har udviklet sig med mange nye typer af akupunktur her i Vesten.

Der er efterhånden lavet utallige forskningsprojekter og veldokumenterede studier, om effekten af akupunktur, Rigtig mange læger indenfor den konventionelle medicin anvender også akupunktur som behandlingsmetode.
Behandlingen foregår med tynde sterile nåle, som sættes i kroppens akupunkturpunkter. Vi har i alt 14 meridianbaner i kroppen med i alt 365 akupunkturpunkter. Derudover findes der en lang række ekstrapunkter på kroppen, bl.a i vores centralnervesystem, muskelpunkter ect.

For at vende tilbage til den traditionelle kinesiske akupunktur kaldet TCM gør det sig gældende at der i vores krop er 12 af meridianerne som er opkaldt efter det organ, som de løber igennem. De sidste 2 meridianer ligger på midtlinjen af kroppens for- og bagside. Disse 2 ekstra meridianer er ikke tilknyttet et bestemt organ, men har en styrende effekt i forhold til de øvrige 12 meridianer.

Fælles for de forskellige akupunkturpunkter stimuleres kroppen til at en selvhelbredende reparationsprocess.
Meridianerne er usynlige energibaner. Når der kommer skader forstyrrelser/ ubalancer i energierne, kan vi opleve sygdom, smerter eller andet ubehag.
Hvert akupunkturpunkt har sit eget nummer, navn og særlige egenskab. Afhængig af valget af akupunkturpunkter igangsættes kroppens egen helingsproces, så der kan genskabes balance i kroppen. Du skal gerne mærke effekt af behandlingen indenfor de første 5 behandlinger afhængigt af, hvad du kommer med af symptomer. Typisk vil du som patient straks mærke markant øget bevægelighed og reducerede smerter allerede efter 1. behandling.

Jeg er uddannet i 16 forskellige typer af akupunktur og når jeg opstarter et nyt behandlingsforløb med en patient starter jeg altid ud med at behandle 5 dage i træk. Det gør jeg med henblik på at genskabe en markant effektiv helbredelsesproces af kroppens udfordringer.
Det er blandt andet det der giver den meget høj succesrate jeg har

Akupunktur er bl.a. velegnet til;

Nakkesmerter
Piskesmæld
Hjernerystelse
Migræne
Spændingshovedpine
Skuldersmerter fx frossen skulder, tennisalbue, golfarm, smerter i arme fingre
Carpaltunnelsyndrom (smerter/ følelsesløshed i hænder og fingre)
Seneskedehindebetændelse
Div. halsproblemer
Slidgigt
Rygsmerter
Diskusprolaps
Smerter i iskiasnerven.

Astma
Bronkitis
Helvedesild
Hoste
Kvalme
Allergi og høfeber samt behandling af sygdomme i vores organer
Menstruationsproblemer
Hormonelle problemer, bækken(bund)løsning
Slidgigt i hofte, knæ og fødder
Impotens
Barnløshed
Blærebetændelse
Ufrivillig vandladning
Hælspore
Springerknæ
Løbeben, betændelse og smerter i akillessenen..

Der findes mere end 200 forskellige typer af gigtsygdomme.
Gigtsmerter kan behandles meget effektivt i rigtig mange tilfælde.

Gigtsygdomme, som jeg ofte behandler;
Morbus Bechterew, spinalstenose, leddegigt, slidgigt, flyvergigt, muskelgigt, psoriasisgigt, fibromyalgi,

Akupunktur er utrolig effektiv til behandling af alle typer sportsskader.
Herunder også brud på knogler som med akupunktur kan hele dobbelt så hurtigt op i mange tilfælde.

Akupunktur er også særdeles velegnet til at optimere vores sundhed og vores immunforsvar.
Som akupunktør synes jeg behandling af smerter er enkel.
Det drejer sig om at lære kroppens nerver at blive fri for de affaldsstoffer eller blokeringer, som presser på nerven og udløser smerten.

Blokeringer er affaldsstoffer, som hober sig op, fordi kroppen ikke kan komme af med dem. Måske fordi man overanstrenger sig, og kroppen aldrig får tid nok til at komme sig, inden man igen knokler. Affaldsstofferne, der hober sig op, kan for eksempel være samlinger af gammelt blod, af døde celler eller virus og så videre. Alt sammen noget som presser på nerven, så man får smerter
Akupunktur er en terapiform der henvender sig til krop, så vel som psyke, og målet er at få det hele til at samarbejde bedre.

I vesten har vi meget kundskab om at hovedet – og psykisk stress – påvirker kroppen.

I kinesisk medicin har man også bevaret kendskabet til det omvendte fænomen: nemlig at kroppen også påvirker psyken. Og at det hele skal fungerer og samarbejde godt, for at man kan være frisk og rask og fungere i hverdagen. Det her er kundskab der er ved at blive moderne igen – blandt andet gennem forskning på polyvagal teori.

Og det er jo altid fascinerende når nye indsigter underbygger det traditionel tænkning har vist i mange tusind år …
Kroniske smerter
Smertebehandling drejer sig ikke kun om smerter, det drejer sig i høj grad om livskvalitet – både fysisk og psykisk. Nogle mennesker har så mange kroniske smerter, at de ikke kan arbejde. I stedet går de hjemme og får sygedagpenge eller førtidspension. Det er utroligt vigtigt at genoprette den psykiske balance for efter mange år med smerte er ens psyke simpelthen ødelagt. Det kaldes psykosomatiske smerter.